İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI TARİHİ HAKKINDA Tüm Duyurular
EYL

Uluslararası Öğrenciler için İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) tarihi ertelenmiştir. İYS 20 Eylül 2018 Perşembe günü saat 10:00 da Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır. Duyuru için Tıklayınız.

2018 yılında yeni kayıt yapmış öğrencilerden TÖMER sertifikası getirmek ZORUNDA olup TÖMER yeterliliği sağlayaMAyanlar İYS sınavına giremezler. 100% İngilizce programlarına kayıtlı öğrencilerden İYS sınavı için TÖMER Belgesi şartı istenmemektedir.

MEB'e bağlı okullarda en az 1 yıl eğitim almış yabancı uyruklu öğrencilerden, Mavi Kart sahibi öğrencilerden ve T.C. uyruğu olan öğrencilerden TÖMER belgesi istenmez.

Öğrencilerin İYS sınavı için kayıt yaptırmalarına gerek YOKTUR. 19 Eylül 2018 tarihinde Yabancı Diller Yüksekokulunun websitesinde listeler yayınlanacaktır. Pasaport/ Mavi Kimlik Kartı/ Geçici Koruma Belgesi ile sınava giriş yapabilirler.

İYS sınavı ile ilgili sorularınız için Yabancı Diller Yüksekokulu ile iletişime geçiniz.